Muodollisuudet
Naritan kentällä hoituivat käden käänteessä, vaikka minua oli peloteltu jopa
neljän tunnin tiukoilla haastatteluilla uuden, ulkomaalaisille suunnatun
asukaskortin byrokratiaan liittyen. En olisi välttämättä oikein jaksanut sellaista, joten hyvä näin.
Lentokentällä
koti-Suomessa vakuutin parille japanilaiselle tuliaisia etsivälle naiselle,
että karhunliha on hyvänmakuista. ”Ilmeesi ei näytä siltä että se olisi totta”,
he nauraa räkättivät, ja päädyin suosittelemaan poronkäristystä.
Olen
tällä hetkellä Kōenjissa, siinä Tokion kaupunginosassa, jossa viime vuonna
asuin. Kaikki sen kapeat kujat, pikkuravintolat, erilaisten ruokien
houkuttelevat tuoksut ja käytettyjen vaatteiden liikkeet ovat ennallaan. Ainoa,
mikä eroaa viime syksystä, on tämä yli 30 asteen lämpö yhdistettynä tuskallisen
korkeaan ilmankosteuteen.
Viikko
Tokiossa. En tiedä voisinko nyt toivoa enempää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti