torstai 14. helmikuuta 2013

Haikara (hyvästit Kiotolle)





Viimeisissä päivissä on aina jotain erityistä.

Lukuisia kertoja ohi kiitäneet maisemat näyttäytyvätkin kokoelmana muistoja. Silmien edessä leviää joka suuntaan teitä ja polkuja, joita en koskaan kävellyt, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus milloin vain. Auringon viimeisten säteiden kultaamat kadut ja valoa heijastavat lasiset rakennukset kietoutuvat uuteen väriin. Sen värin nimi on haikeus.

En kirjoittanut tässä blogissa kovin montaa kertaa Kiotossa kohtaamistani ongelmista, vaikka niitäkin oli täällä riittämiin. Joskus aika kuitenkin kultaa ja puhdistaa muistot yllättävän nopeasti. En voi nyt olla näkemättä kaikenlaisten vastaiskujenkin taustalla jonkinlaista tyynen rauhoittavaa pysyvyyttä, jota läheskään kaikissa muissa Japanin kaupungeissa ei ole.

Sinänsä onkin ehkä nurinkurista, että kun saavuin Kiotoon viime syyskuussa, tuntui siltä, kuin minut olisi heitetty keskelle outoa maailmaa, joka toimii kuin tuntemani maailma mutta on kuitenkin erilainen. Vierastin Kiotoa. Se oli maailmana aivan erilainen kuin tuntemani Tokio, ja vaikka kerta toisensa jälkeen löysin Kiotosta hienoja asioita, jokin kaupungissa ei ihan tuntunut päästävän minua sisään.

Nyt tämä paikka on kuitenkin alkanut tuntua kodilta. Ja kotien jättäminen taakse on aina vaikeaa.

En väitä, etten enää ikinä palaisi Kiotoon, mutta en usko, että tulen enää ikinä asumaan täällä. Seuraavan kerran päivitänkin blogiani Tokiosta. Se on tietysti omalla tavallaan paluu toiseen kotiin, varsinkin kun koti on siellä, missä rakkaatkin ovat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti